Utegym för lika bra träning ute som inomhus

Utegym förknippas ofta med olika träkonstruktioner som brukar kunna hittas vid exempelvis motionsslingor. Den här artikeln handlar däremot om rejäla och proffsiga träningsmaskiner avsedda att användas utomhus i nordiskt klimat.

 

VÄLJ ETT UTEGYM AV HÖG KVALITET

Förutom nämnda träkonstruktioner finns det på marknaden även stålkonstruktioner av varierande kvalitet där den egna kroppen utgör motståndet. Sådana träningsredskap erbjuder förvisso träning utomhus, men kan aldrig ersätta normal styrketräning.

 

UTEGYM LIKA BRA SOM TRÄNING INOMHUS

Träningsmaskinerna från David City Line (säljs av Trafik & Fritid) erbjuder däremot möjlighet till en rejäl genomkörare för hela kroppen, oavsett om de används av barn eller gamla – nybörjare eller vana styrketränare! På samtliga maskiner finns beskrivningar för utövandet i både text- och bildform. Dessutom är de försedda med QR-koder som leder till Youtube-videos som visar hur övningarna ska gå till.

 

UTEGYM MED JUSTERBARA VIKTER

David City Line har både sin utveckling och tillverkning i Finland och har som enda utegym i världen ett patenterat system med justerbara viktmagasin för att alla utövare, oavsett tränings- och styrkenivå, ska kunna använda utrustningen och utmanas på sin nivå. Viktintervallerna varierar mellan maskinerna och det finns också möjlighet att utrusta maskinerna med extra viktmagasin. Konstruktionen är robust och både viktmagasin och konstruktion är testade och godkända för daglig användning och väderpåverkan. Garantitiden är 5 år.

 

LÄS MER